Hva sa du? Mini-donuts?! Her har du i lang tid prøvd å maksimere inntaket ditt av donuts, og så plutselig dukker det opp noen som byr på bittesmå donuts – er det rimelig?! Ja, det er faktisk det, for når godsakene er så små som dette, har du faktisk plass til å spise to. Eller tolv. Vi dømmer ingen. Derimot deler vi gjerne oppskriften på hvordan du lager uimotståelige mini-donuts!
Donuts har en temmelig spesiell form, og det blir omtrent hundre ganger enklere å få til den helt riktige formen hvis du har et donutjern, som for eksempel vår KitchPro Mini Donut Maker. I tillegg trenger du en bakebolle og noe å røre med, men bortsett fra det krever ikke våre donuts massevis av kjøkkenmaskiner eller merkelig kjøkkentilbehør for å bli skikkelig gode.
Valgfri smakstilsetning, som for eksempel 1 ss kokosflak eller 1 ss revet sitronskall eller 1-2 ts lakrispulver for å variere smaken på donutsene du lager.
Valgfri topping: frosting, krymmel, smeltet sjokolade eller strøsukker til å dyppe de ferdigstekte donutsene i.
Sånn gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Tilsett resten av ingrediensene (pluss eventuelle smakstilsetninger) og bland til en jevn røre.
Forvarm donut-jernet og fyll deretter formene omtrent halvfulle med røre. Lukk lokket forsiktig så ikke røren spruter utover.
Stek i 3-4 minutter, til donutsene dine har fått en fin, gyllen farge.
Løft donutsene ut av jernet og la dem kjøle seg ned på rist før du pynter med frosting, krymmel eller noe annet godt.
Noen ganger har man lyst til å gå all-in på kjøkkenet. Det slamres med kakeformer og baketilbehør, det pyntes, sprøytes og prøvesmakes om hverandre. Da kan en porsjon mini-donuts være et supert utgangspunkt, og denne varianten med vanilje og sitron passer perfekt på påskebordet. Eller egentlig nårsomhelst!
Denne oppskriften gir ca. 13 mini-donuts.
Donuts
1 egg
50 gram sukker
1/2 vaniljestang (eller 1/2 ts vaniljepulver)
85 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
50 gram smeltet smør
1/2 dl kremfløte
Finrevet sitronskall fra 1 sitron
Pynt
Melis
Vann
Kokosflak
Gul karamellfarge, geléfarge eller pastafarge
Krymmel eller spiselig sølvpulver
Sjokoladeegg
Sånn gjør du:
Visp sammen egg, sukker og vanilje til en lys og luftig eggedosis.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og kardemomme og vend det ned i eggedosisen.
Vend til slutt inn smeltet smør, kremfløte og sitronskall.
Forvarm donut-jernet og fyll deretter formene med røre. Lukk lokket forsiktig så ikke røren spruter utover.
Stek i 3-4 minutter, til donutsene dine har fått en fin, gyllen farge.
Løft donutsene ut av jernet og avkjøl på rist.
Rør sammen en fast glasur av melis og vann. Farg glasuren gul med konditorfarge.
Farg også kokosflakene med den gule fargen.
Dypp de avkjølte donutsene i glasuren og la overflødig glasur renne av.
Dypp deretter donutsene i de gule kokosflakene.
Dryss over litt krymmel eller spiselig sølvpulver og legg et sjokoladeegg i midten av hver donut.